Windows 10, Dosya Kaybetmeden Nasıl Sıfırlanır?
   
*  Windows 10, Dosya Kaybetmeden Nasıl Sıfırlanır?
0
Yorum
74
Okunma
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BU KONUYU DEĞERLENDİR
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi
Kıdemli Webmaster
***
Şuan Çevrimdışı
Forum Üyesi
300
(Mesajlar)
300
(Konular)
15-10-2019
(Kayıt Tarihi)
2
(Rep Puanı)
#1
16-10-2019, Saat: 12:52

Windows 10 işletim sistemini, içindeki veri ve dosyalarınızı kaybetmeden sıfırlamak mümkün.

Windows’u sıfırlamak veya yeniden kurmak pek çok kullanıcının burun kıvırdığı şeylerdir. Bunun pek çok sebebi var: Yüklenmesi gereken tonla program, yapılması gereken ayarlar, kaybolan kişisel dosyalar ve genel bir zaman kaybı.

Ancak yeni Windows sürümleri bu işlemleri gitgide kolaylaştırdı. En yeni Windows olan Windows 10 ise, sistemi sıfırlamayı oldukça kolay ve kullanıcı dostu bir hale getirdi. Sadece birkaç tıklamayla dosyalarınızı saklayıp, Windows’u tazeleyebilirsiniz.

Öncelikle bu işlemin bloatware dediğimiz bilgisayar üreticisi tarafından sisteminize kurulan uygulamaları temizlemeyeceğini belirtelim. Bunun için PC Decrapifier gibi bu işe adanmış programları kullanmanız gerekiyor.

Windows 10’u burada anlatacağımız şekilde sıfırlamak, kullanıcı tarafından yüklenen bütün uygulamaları kaldıracaktır. Kişisel verileriniz ise bıraktığınız yerde kalacaktır.

Öncelikle Başlat>Ayarlar yolunu takip ederek Ayarlar menüsünü açın. Listede yer alan Güncelleştirme ve güvenlik seçeneğine tıklayın.

Açılan menüdeki Kurtarma seçeneğine tıklayın.

Bu bilgisayarı sıfırla sekmesinin altında bulunan Başlayın butonuna tıklayarak sıfırlama aracını başlatın.

Burada karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Dosyalarımı sakla seçeneği, kişisel verilerinizi saklayıp sisteminizi sıfırlayacaktır. Her şeyi kaldır seçeneği ise, sisteminizdeki bütün kişisel verileri ve uygulamaları silecektir.

Dosyalarımı sakla seçeneğine tıklayarak sıfırlama işlemini başlatın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Bu işlem biraz uzun sürebilir. İşlem tamamlandığında elinizde tazelenmiş bir işletim sistemi olacak, ancak kişisel verileriniz de bıraktığınız yerde kalacaktır.


Hızlı Menü: